Mountain Relax Lounge

Mountain Relax Lounge

Beauty – that’s naturally you

Пампорово е магнетично място разположено в Родопа планина, известна като земята на Орфей и люлката на Тракийската цивилизация. Планината е изпълнена с мистика и енергия. Тя пленява с красотата на своята природа и кристално чистия въздух. Високото ниво на отрицателна йонизация в района, в съчетание с мекия климат, прави курорта отличен климато-лечебен център подходящ за профилактика и рехабилитация.

Разположен на ниво -3 в хотел Орловец се намира новия център „Mountain Relax Lounge” на площ от 1350 кв.м.

Наподобяващият оазис интериор включва различни разнообразни съоръжения и услуги за релаксация.

Тропически душ

Тропическият душ има редица положителни въздействия върху тялото. Студеният душ, имитиращ дъждовни капки, може да се използва в комбинация с топло-лечение, за да стимулира и тонизиращ тялото. Той може да се комбинира със светлини за едно по-освежаващо и ободряващо изживяване. Можете моментално да усетите изключително благоприятния ефект, комбинирайки всички тези функции.

Арома парна баня

Ароматната парна баня съчетава здравословното въздействие на ароматите със силата на парата. Умерената топлина и специално подбраните аромати са оптимален вариант за грижа и регенериране на кожата. Те стимулират кръвообращението и подобряват клетъчната структура.

Парна баня

Парната баня има дълбоко релаксиращ и пречистващ ефект върху кожата. Това помага за облекчаване на болките в мускулите и сковаността в ставите, като засилва имунитета чрез детоксикация на лимфната система и кръвообращението. Високата концентрация на пара помага за доброто функциониране на белите дробове. Парата отваря порите и оставя кожата чиста и сияеща.

Ароматна сауна

Топлината и ароматните масла са идеалната комбинация, която има силно въздействие върху тялото. Ароматната сауна влияе положително на ума тялото. Тя подобрява имунната система и кръвообращението, почиства и има подмладяващ ефект върху кожата.

Билкова сауна

Приятното съчетание на ароматни ценни билки и цветя подготвени за пречистване и релаксация има многократно доказан ефект за изтегляне на вредните вещества от тялото.

Турска баня/Хамам

Арабската дума „хамам“ означава „затоплям“, „взимам баня“ и е синоним на релаксация, блаженство и чистота. Съчетанието на топлина, вода, пяна, аромати и допир имат една основна цел – усещането да се почувствате добре.Можете да се насладите на моментите на пълен релакс и уединение върху топлите мраморни камъни и в специално изградената VIP турска баня, която е подходяща за двама души.

Солна стая

Халотерапията е алтернативен вид медицина, при която се използва сол. Солните стаи въздействат успокояващо и терапевтично. Сесиите в солната стая са по 20 или 40 минути и не изискват нищо повече от това да се отпуснете и да дишате дълбоко. Ще почуствате облекчение в горните и долните дихателни пътища. Известно е че терапиите в солните стаи помагат за детоксикацията на дихателната система, лечение на дерматологични проблеми, подобрява дишането и състоянието на съня, води до цялостно подобряване на физическото състояние.

Инфрачервена хало сауна

Инфрачервената топлина има способността да прониква нежно през тъканите на кожата и води до множество ползи за здравето. Инфрачервената солна сауна функционира точно като традиционната сауна, с добавените ползи от покритите със сол стени. Чрез внимателно нагряване на солните блокове се активират нейните свойства за привличане на влага. Инфрачервената солна сауна освобождава отрицателно заредени йони, които пречистват циркулиращия въздух и носят ползи за здравето, включващи намаляване на стреса, повече енергия и по-добро настроение на биохимично ниво.

Джакузи

Mountain Relax Lounge е оазис на спокойствието, който ви предлага бягство от стреса на ежедневието. Започнете деня си релаксирайки в закритото джакузи.

Масажи, терапии за тяло и разкрасителни процедури

Предлагаме ексклузивно уелнес преживяване – масаж, спа терапия или ритуал за цяло тяло. Нашият екип от специалисти работи с професионалните марки за козметика Thalion & Dr. Spiller cosmetic products.

Витамин бар

За повече енергия посетете нашия витамин бар, който предлага пресни сокове, домашно приготвени смутита, здравословни напитки, чай, енергийни закуски и протеини.

Фитнес

Фитнес залата (75 кв.м.) в хотел Орловец е достъпна за гостите на хотела 12 часа и е оборудвана с най-новите фитнес уреди, свободни тежести, тежести на марката Technogym и уреди за кардио упражнения.

Басейн

Топлият вътрешен басейн (32°C) в Mountain Relax lounge допълва по деликатен начин вашето освежаващо преживяване с уникална гледка към планината независимо от сезона.

Фанготерапия

Чудотворната сила на фанго терапията е с научно доказан ефект след надлежно проведени проучвания. Терапията с кал е природна медицина за различни проблеми със здравето.

Спа меню